Yoshinkan Aikido on japanilainen kamppailulaji

Harjoittelu ulkomailla

Monet lajit vaativat sen, että harjoittelu suoritetaan lajin alkuperäisessä maassa. Esimerkiksi Yoshinkan Aikido on yksi tällaisista lajeista. On todella haastavaa saada harjoiteltua oikeaoppisesti, jos harjoittelua ei johda kokenut mestari. Näitä mestareita löytyy lähinnä Japanista, koska koko laji on lähtöisin sieltä. Sen vuoksi jokaisen Aikidosta kiinnostuneen kannattaisi käydä lajin alkulähteillä tutustumassa tähän lajiin ja vähintäänkin seuraamassa harjoituksia. Monesti kiinnostus lajia kohtaan vain lisääntyy, kun pääsee näkemään oikeaoppista harjoittelua, jossa mukana ovat sekä keho että mieli. Näin harjoittelu on myös tehokkaampaa kuin pelkkien liikeratojen tekeminen.

Ulkomaille harrastuksen perässä

Monelle ulkomailla harjoitteluun liittyy paljon muutakin kuin muiden maiden näkeminen. Monet nimittäin haluavat päästä harrastamaan omia urheilulajejaan siellä, mistä ne ovat lähtöisinkin. Varsinkin kamppailulajien harrastajat ovat tällaisia. Lähes jokainen kamppailulaji on alkujaan lähtöisin Aasiasta, joten monen harjoittelumatka suuntautuu sinne. Lajien alkulähteellä harrastajat pääsevät saamaan oppeja itse mestareilta ja voivat samalla myös päästä tutustumaan vieraisiin kulttuureihin. Tämä onkin loistava yhdistelmä. Kun tähän lisää vielä sen, että samalla kieltä oppii paremmin ja osaa toimia kansainvälisessä ympäristössä, on ulkomailla tapahtuvalla harjoittelulla vain positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään. Osa palaa myöhemmin maahan, jossa on harjoittelun suorittanut.

tyokokemus-ulkomailta

Aikido on yksi niistä lajeista, joita ei juurikaan voi harjoittaa muualla kuin sen alkuperäisessä maassa. Tämä maa on Japani. Japanissa mestarit kouluttavat uusia Aikidon harrastajia ja johdattavat harjoittelun suhteen oikealle polulle. Kamppailulajin käskyt ja huudot tapahtuvat japanin kielellä, joten jokaisen harrastajan olisi hyvä tietää nämä käskyt ennen kuin harjoittelu suuntautuu ulkomaille. Muuten englanniksi pärjää oikein hyvin. Japanilaiset ovat itse kohteliaita ja myös arvostavat kohteliaisuutta, joten on selvää, että myös muista maista tulevan tulisi kunnioittaa paikallisia tapoja. Muista siis aina kunnioittaa Aikidon mestaria ja muita harrastajia.

Kamppailulaji harrastuksena

Kamppailulajin harrastaminen on suhteellisen suosittua myös Suomessa. On kuitenkin selvää, että esimerkiksi Yoshinkan Aikido ei ole läheskään samassa asemassa täällä meillä kuin mitä se on lajin alkuperäisessä maassa. Jos siis haluaa kehittyä mahdollisimman hyväksi ja harrastaa lajia tosissaan, on paras vaihtoehto lähteä harjoittelemaan lajia ulkomaille. Se vie aikaa, joten harjoitteleminen voi vaatia uhrauksia. Jos lajissa kuitenkin kehittyy erittäin hyväksi, voi siinä lopulta edetä jopa mestariksi asti.

kasiteltyPIENI

Monet ulkomaille harjoittelemaan lähteneet ovat loppujen lopuksi jääneet sille tielle ja panostavat täysin kamppailulajin harjoitteluun. Näin lajista muodostuu ikään kuin heidän elämäntehtävänsä.

Ulkomailla harjoittelu antaa paljon

Kamppailulaji ei aina ole pelkkä harrastus, vaan siihen kuuluu myös kulttuurin tunteminen. Koska kamppailulajit tulevat Aasiasta, osaa niiden harrastajat myös yleensä aina edes jonkun verran kyseisen maan kieltä. Tämä on tärkeää, koska kamppailulajien käskyt ja huudot ovat usein japaniksi. Jokaisen harrastajan tulisikin kunnioittaa lajia ja sen alkuperäistä maata sen verran, että opettelee yleisimmät käskyt japaniksi. Tämä tekee vaikutuksen myös ulkomailla harjoittelun aikana. Kun mestari ja muut pidemmälle lajissa edenneet näkevät, että lajin eteen on nähty vaivaa, tuo se kunnioitusta myös harjoittelijalle.

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required