Seurasta

Yo on japania ja tarkoittaa kasvatusta tai opetusta, shin on mieli ja/tai sydän ja kai on yhdistys. Yoshinkaissa harjoitellaan japanilaista budoa koko sydämestä. Pääopettajana toimii Jukka Helminen ja hänen valtuuttamansa ohjaajat sekä apuohjaajat eri puolilla Suomea ja Baltiaa.

Yoshinkaissa harjoitellaan Aikikai aikidoa sekä Suio ryu iaikenpoa nykyisen 15. soke Katsusen tavalla. Osa jäsenistöstä harjoittelee myös iaidoa ja/tai aikidoa Jukka Helmisen johdolla muilla dojoilla. Harjoitusleirejä on järjestetty yhteistyössä paikallisten budoseurojen kanssa Helsingissä, Kotkassa, Kouvolassa, Savonlinnassa ja Tallinnassa.

Yoshinkai Ry:n perustamiskokous pidettiin 5.1.2003 Vuosaaressa ensimmäisen yhdistyksen nimissä järjestetyn harjoitusleirin yhteydessä. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 24.3.2003 ja Suomen Iaidoliittoon 3.9.2003 sekä Suomen Aikidoliittoon 4.3.2012. Tällä hetkellä Yoshinkain harjoittelu tapahtuu Yoshinkai Hombu Dojolla Helsingin Herttoniemessä sekä jäsenten toimesta muissa seuroissa eri paikkakunnilla; yhdistyksellä on henkilöjäseniensä kautta ohjattua toimintaa Helsingissä, Kotkassa, Kouvolassa, Savonlinnassa ja Tallinnassa.

Mainokset